Om os

Anne og Lærke byder jer velkommen hos Bakkegaarden.

Vores familie købte Bakkegaarden i 1984. Vi bor to generationer på gården, og det er nu Lærke, som er 2. generation, der på sigt skal overtage Bakkegaarden sammen med sin mand.

Vi har altid nydt det autentiske ved gården og den unikke natur omkring os. I 2020 startede vi op med at tilbyde overnatningsmuligheder og glamping. Det havde længe været en drøm for os at dele det med andre, og vi glæder os hver dag til at give vores gæster en god oplevelse.

De gamle historier fortæller, at Bakkegaarden har fået sit navn, fordi der bag gården var en stor bakke. Tilbage i 1960´erne blev der gravet grus og sten af denne bakke, hvilket efterlod en dyb grusgrav.

Da vi købte Bakkegaarden var det en nøgen dyb grusgrav. Vi ville omdanne det til et naturparadis, og derfor fik vi gravet ud, så der kom en bred rundt om søen, hvor man kunne færdes, og vi plantede træer og buske.

Ved søen er der et rigt dyreliv og om sommeren er det bl.a. muligt at se ræveunger, rådyrlam og forskellige fulgearter samt rød glente.

Klimavenlige beslutninger

Hos Bakkegaarden tager vi ansvar. Vi bestræber os så vidt muligt på at tage klimavenlige beslutninger og støtte lokal bæredygtighed.

I stedet for at købe nyt genbruger vi, hvor det er muligt. Det synes vi giver mere mening for miljøet og meget mere personlighed. Vi har i høj grad indrettet vores telte og områder med genbrug. Derfor kan det også opleves, at der fx er sengetøj, der ikke altid matcher eller har en lille skønhedsfejl. Vi vil hellere genbruge fremfor at kassere og købe nyt. Vi lufttørrer helst vores vasketøj.

 Når vi bygger eller reparerer noget, tilstræber vi at bruge genbrugsmaterialer. Mange af materialerne er gemt helt tilbage fra det originale stuehus fra 1858.

Vores morgenmad og smagskasser består af frugt og grønt fra vores egen køkkenhave og jorde eller fra lokale steder. Derfor vil udvalget også variere alt efter tiden på året.

Vores indkøb er vidt muligt lokale, da vi både gerne vil støtte lokalsamfundet og mindske transporten.

Vi handler ind med miljø-certificering for øje. Vi undgår parfume og har kun dyner, puder, sengetøj og håndklæder, der kan vaskes på min. 60°.